En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı
En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı
Blog Article
Yangına dayanıklı oda bapları 1 sayaç ile 2 sayaç beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen başlamışsa hariçya, haricen başlamışsa içeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-emtia kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini esenlar.
Yangın kapılarının ve henüz biröte yangın ekipmanın nasıl kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın kesinlikle sağlandığını öğrenmek üzere asıl durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.
Yangın kapılarının asli görevi insanları yangın anında zemine sağlamlıklı şekilde iblağ etmek olduğu ciğerin, mümkün olan en kısaca sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini peylemek amacıyla önlem kızılınmaktadır.
Icap bayilerimiz gerekse vasıtasız global satış olarak bayağıda konum kayran illere bakım vermekteyiz.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; makam adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde asıl olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:
Kasa üzerindeki fitil yuvasına akla yatkın mürtefi nitelikli ısıyla genleşen yangın fitili kullanılmaktadır.
Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı umumiyetle 60 an, B klası bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Hatta, sertifikalı yangın bapsı fiyatları değişikdır. Bununla baş başa muamelat adımları ekseriyetle şunları derunerir:
Bununla bile yangın merdivenlerinin bir yerının belirgin olması ve dumandan etkilenme ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangın kapısı yangınlarda gönül zayiatının olma ihtimali güvenilir oranda düşmektedir.
Bu kapılar esas olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır başlamak üzere iki gruba ayrılır.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık gestaltlıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden elan okkalı olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olabilir değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Yangın yönetmeliğine amelî bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Her yangın merdiveninin her dü semtında korkuluk, hızmaşte evet da örek bulunması gerekmektedir.
Sosyete arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i sövmek muhtevain tıklayın.